Így lesz az LNG-ből CNG

Az LCNG technológiájú töltőállomáson a CNG járműveket lehet újratölteni. A járművek üzemanyag ellátására a megszokottól eltérően nem a gázcsőre telepített kompresszor berendezéseket használjuk, hanem azzal ellentétben a töltőállomásra kriogén (cseppfolyós halmazállapotba mélyhűtött) halmazállapotban szállított és tárolt metángázt melegítjük fel és töltjük a jármű üzemanyag palackjaiba. A megszokott CNG nyomás úgy alakul ki, hogy a kriogén tartályból származó LNG felmelegítése közben – a fizikai törvényszerűségnek köszönhetően – nő több százszorosára.

Az LCNG technológia ma még ritka, ahogyan az LNG töltőállomások is csak a legutóbbi években kezdtek elterjedni Európában. Eddig szinte kizárólag csak a nehézgépjárművek töltését szolgáló LNG töltőállomás kiegészítő része volt, vagy olyan helyeken alkalmazták, ahol nagy töltési kapacitást kellett megvalósítani gondtalan jelenlévő LNG háttér mellett. Ezeknél az LNG töltőállomásoknál zömében nagy kapacitás, 50-100 köbméter LNG tárolására alkalmas tartályok és 1000 köbméter/óra feletti kiszolgáló képesség áll rendelkezésre.

A korábbi LCNG töltőállomásokhoz képest a Clean Fuel Box egy zárt, előregyártott egység, mely tartalmazza az LNG tartályt, annak megtöltő csatlakozásával, tartalmazza az elpárologtató egységet, az azt tápláló kriogén pumpát és tartalmaz nagynyomású puffer palackokat, melyek a felmelegített LNG-t, már mint környezeti hőmérsékletű sűrített gáz tárolják. Az egység az önkiszolgáló jellegű működésre alkalmas kimérő szerkezetet és a fizető terminált is magában foglalja. Az egész rendszert számítógép vezérlés és biztonsági felügyelet őrzi, kontrollálja.