Ilyen a metán

A földgáz, mint elsődleges fosszilis energiahordozó, túlnyomórészt metánt tartalmaz. Normál környezeti körülmények között gáz halmazállapotú, ezért égése igen tiszta. Sűrítve (CNG) és cseppfolyósítva (LNG) is tárolható.

A metán a legegyszerűbb szénhidrogén, a metánmolekulában egy szénatom és négy hidrogénatom egyszeres kovalens kötésekkel kapcsolódik egymáshoz (azaz telített szénhidrogén). Az égés szempontjából ennek a felépítésnek a legnagyobb előnye, hogy a molekula fajlagos széntartalma az egyik legalacsonyabb a szénhidrogének között, míg az alacsonyabb fajlagos széntartalom alacsonyabb szén-dioxid kibocsátást eredményez. A földgáz kedvező égési tulajdonságai miatt a koromképződés gyakorlatilag ki van zárva, mivel nem tartalmaz olyan összetevőt, amely ezt előidézné.

A földgáz oktánszáma lényegesen nagyobb a benzin oktánszámánál, összetételtől függően 120-135 közötti. A magasabb oktánszám jobb kompressziótűrést jelent, azaz a földgázmotorokban nagyobb kompressziót lehet alkalmazni a benzinmotorokénál, ez pedig jobb motorhatásfokot eredményez.

Környezeti nyomáson a földgáz térfogatra vonatkoztatott energiasűrűsége nagyon alacsony, miközben a járművekben a tüzelőanyag tárolására alkalmas hely erősen korlátolt. Személygépjárművekre és buszokra ez különösen érvényes, mivel ott a tartályok közvetlenül az utas- vagy a csomagtérből foglalják el a helyet, míg haszongépjárműveknél és nyerges vontatóknál a megfelelően nagy hatótáv lehet fontos tényező.

A gáz halmazállapotú tüzelőanyagok környezeti nyomáson való tárolása a járműben mindezek miatt nem célszerű, sűrítéssel és cseppfolyósítással viszont többszörösére növelhető a térfogatra vonatkoztatott energiasűrűség.