De hogy néz ki egy Clean Fuel Box?

A CNG Clean Fuel Box különbözik a CNG töltőállomásoktól, mivel nem a földgáz elosztó hálózatból származó gáz sűrítésével állítja elő a CNG üzemanyagot, hanem LNG-ből, vagy BioLNG-ből újragázosítja és egyszerűen kiszolgálja a CNG járművekbe.

A CNG Clean Fuel Box különbözik az LNG töltőállomásoktól is, mivel nem az LNG járműveket szolgálja ki az LNG tartályból, hanem a CNG járműveket.

A technológia nagy előnye az infrastruktúra telepíthetőségének szabadsága, szabadon elhelyezhető a városi környezetben, vagy akár autópályák pihenőiben.

A kiszolgálás előre készített, nagynyomású palackokból történik. Az autós csak oda áll a konténer elé, a kártyaterminálnál megszerzi a jogosultságát és leakasztja a töltőfejet, majd pedig megnyomja a start gombot. Rendkívül rövid idő alatt járműve már megtelik a prémium minőségű LCNG üzemanyaggal. Mintegy 60 másodperc elegendő 10 kg LCNG kiszolgálásához.

A Clean Fuel Boxból inert gáz mentes, tiszta üzemanyag tankolható. Az LCNG töltés közben nem melegszik fel, így a jármű tartálya maximálisan megtölthető, mindennek eredményeként akár több mint 20 százalékkal és nagyobb hatótávolságot érhet el a jármű vezetője és kilométerre eső üzemanyagköltsége is kedvezőbbé válik.

Az LCNG töltőállomások jellemzően alacsony áramfelvételűek, mely nagy különbség a CNG töltőállomásokhoz képest. A legfőbb fogyasztó a hőcserélőbe LNG-t pumpáló szivattyú áramfelvétele, így a Clean Fuel Box nem igényel jelentős áramhálózati ellátást, vagy akár teljes mértékben önellátó változata is kialakítható.

Erre a képre kattintva egy rövid filmet lehet letölteni, mely bemutatja az LNG útját.

A Clean Fuel Box rövid idő alatt újratölthető, ehhez speciális ellátó járművet állítottunk forgalomba. A kisméretű, csendes és természetesen CNG-vel hajtott töltőjármű heti, vagy akár annál sűrűbb rendszerességgel töltheti újra a CFB-t anélkül, hogy a környezetét zavarná.

CNG Clean Fuel Box nem a gázcső hálózatból veszi a gázt, hanem töltőjármű szállítja ki olyan rendszerességgel, amit az értékesítés kíván